За нея

Да пием или да не пием вода по време на нашите тренировки за крепко здраве и отлична фигура?

Още до преди десет години този въпрос нямаше еднозначен отговор, а именно всички лекари, треньори и т.н., имаха коренно различно мнение по тази тема. Едни от специалистите ни съветваха да не пием, когато тренираме, защото това натоварва сърцето, бъбреците и заедно с това ставаме по-тежки и тромави, като така ни е по-трудно да тренираме наистина активно.
Други пък бяха на мнение, че е необходимо да поемаме течности, защото така ние помагаме на тяло ни да се избави от вредните токсини и мазнини. Отговорът на този въпрос е още по-важен за тези от Вас, които тренират в домашни условия, тоест без фитнес инструктор.

През последните години бяха проведени много изследвания, които доказаха ползата от пиенето на вода по време на тренировки, защото така укрепваме нашето здраве. Доказано е, че на ден трябва да приемаме между 8 и 10 чаши вода, за да се чувстваме активни и да имаме сили за ежедневните си задачи. Все пак, не просто така е казано, че водата е силата на живота, но и основен източник за крепко здраве на организма, тялото и душата.

Не бива да пропускаме да добавим и факта, че консумирайки дневно малки количества вода, се забавя метаболизма и така не си помагаме по никакъв начин за намаляването и топенето на мазнините.Освен това, малко познат факт е, че нашите мускули се състоят на 80% от вода, а това означава, че без достатъчно количество течности те стават сухи и не еластични, а това се оказва силно и на нашето здраве. Ако не сме запасили организма си с достатъчно течности, ще ни е трудно да правим, каквито и да било упражнения. За да не се случи това, ние Ви съветваме половин час преди физическите тренировки да изпиете една чаша вода. Така вашите мускули ще станат еластични и ще можете много по-лесно да тренирате, а така и ще се грижите за вашето здраве.

Ето че вече знаете, колко е полезна водата и нейното пиене по време на тренировки за вашето здраве. Спазвайте тези лесни съвети и бъдете сигурни, че много бързо ще влезете отново в любимите си тесни дънки!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button