Хранене

8 начина да изчистим организма си от отровите

Според древни китайски източници в човешкото тяло текат шест реки – кръв, лимфа, храносмилателни сокове, урина, полови сокове и чжин-ши (човешка енергия), бъдеща основа за ръста, развитието и размножаването на човека.

Буйният панински поток не задържа нищо по стените им, докато при неправилно хранене и лош режим а живот тези шест „реки“ текат бавно, утаяват по стените и дъното си различни (предимно мастни) вещества, основа за различни болестни състояния.

Отлаганията по стените на кръвоносните съдове пораждат атеросклерозата. По стените на храносмилателната система се задържат тъй наречените копролити (чревни камъни). Отлагат се и различни шлакови вещества, разлагат се и интоксикират организма. Отлаганията по стените на бъбречните каналчета задавят очистващата способност на бъбреците и в резултат задържаните отрови довеждат до интоксикация.

Този процес е бавен, в течение на 20-30 години. Трябва да се намали с около 50 на сто просветът на кръвоносните съдове на сърцто, за да се проявят първите стенокардни пристъпи или първите симптоми ча болестта на Бюргер (студени крайници и болки поради недостатъчно оросяване).

Човешкият организъм е течна среда. Повечето тъкани са със съдържание на вода до 63 на сто, а някои от тях и до 72 процента (мозъкът). Формулата на водата е два атома водород и един атом кислород. Водородът има три изотопа-протий, деутерий и тритий (респективно лек, среден и тежък водород). Той обуславя и качествата на водата (лека, средна и тежка).

Протиевата вода като най-лека се изпарява от слънчевите лъчи и след това пада под формата на дъжд и сняг. В древен Китай богатите плащали големи суми на деца да събират тънките корички лед от замръзналите водоеми и ги смятали за чудотворни. Това е пак леката вода.

Италиански автор започнал да дава по един литър снежна вода на дама със 120 кг тегло. За негово учудване тя показала вълчи апетит и без да се въздържа от храна, отслабнала с 24 кг за един месец.

Медовина
Как се прави медовина

А какво пием ние днес? Разбира се, предимно деутериева вода. Тя изпълва всяка наша клетка и ние сами забавяме нашите шест „реки“. А само това ли е? А тежките метали, поети с водата?

А нитратите и нитритите, поети с недоброкачествената храна? А радиоактивните изотопи? А ауспуховите газове и асфалтно-гуменият прах от пътищата?
Е, разбира се, не е толкова страшно. Просто трябва да търсим храни, изчистващи организма от отрови (дезинтоксикиращи храни).

1. Един разтоварващ ден в седмицата.
През този ден е най-добра диетата на Карел – ябълково-картофена, 5-6 варени или печени картофа сутрин (да се консумират с обелките), няколко ябълки или зелена салата на обяд, отново 1-2 плода след обяд и вечерта 5-6- 10 варени картофа. И само 200 калории. Една добре сдъвкана ябълка унищожава до 80-90 на сто от бактериите в устата и по целия храносмилателен тракт.

Дотук беше само разтоварващ ден. „Товарната“ част на деня: трябва да изпием не по-малко от 2,5 литра протиева вода — снежна, дъждовна или от минерални водоизточници. Тогава всяка наша клетка ще се попълни с лека вода и нашите шест „реки“ ще потекат устремно.

2.Кисело мляко
3.Пшенични трици. Съдържат големи количества витамини от групата В с тяхното чудесно действие за освобождаване от излишните килограми, за успокояване на нервната система. Тук е и витамин В-15 (пангамат калций), антагонист на холестерина и за профилактика на атеросклерозата.

Проф.Търнър по време на войната в Корея аутопсирал 540 загинали американски войници и у 67 на сто от тях констатирал сърдечна форма на атеросклероза. А те били само на 21 години. Тоест над 30 години, а и по-рано, всеки от нас вече има проблеми с най-жестоката болест на века – сърдечно-съдовите заболявания.

Как да вземаме триците? 2 супени лъжици в 1/2 кофичка кисело мляко – това ще е закуската ни в продължение на 3 месеца. Разбира се, без захар и без хляб. Не се безпокойте – ще се чувствате заситени до обяд и няма да се наруши комфортът на самочувствието ви както при други лишаващи диети.

4. Сутрин в разстояние на 30 дни по 1 супена лъжица сок от жива целина.
Просто трябва да попитаме производителя кога е откъсната. Тя ще бъде жива 5-6 дни. След това може да бъде използвана за подправка, но лечебното й действие намалява.

Измиваме целината с четка под течаща вода, отрязваме парченце от грудката (с кората), парченце от стъблото и няколко листа. С миксера или в хаванче ги стриваме и изцеждаме 1 супена лъжица сок. Нека бъде консумиран 20 минути преди закуската.

5. Алое (столетник).
200 грама, смляно с машинката за мелене на месо, 500 г пчелен мед г. 800 г тъмночервено вино (маврудово, малиново или алжирка) да престоят две денонощия, след което се прецежда и пие 3 пъти по 1 чаена лъжичка.

6.Мощна дезинтоксикираща храна е сухата бамя.
Вземете прясна шушулка от бамя, нарежете я на тънки резенчета, изсушете я върху бял чаршаф за две седмици. След това я стрийте между дланите и тя ще издържи една година, запазвайки качествата си.

Слагайте по една-две супени лъжици във всяко ядене – зеле, боб, картофи. Не се безпокойте, няма да се влошат кулинарните качества на яденето, напротив – както когато сложим гъби в ястието, то става пикантно, така е и с бамята. Жалко, че гъбите са тежка храна.

7.Сушени плодове (ошав).
Тук предимно да се акцентира на прасковите и кайсиите – съдържат калий, необходим за сърцето.

8.Знаем, че славяните били снажни и силни, защото консумирали ръжен хляб и медовина.
А знаем ли как се прави медовината?
Никой търговец или производител не прави опит да възроди древното питие. Хайде да си го направим сами: 5 суп. лъжици мед в 1 л вода да се оставят в стайна обстановка 5-6 дни, докато леко започнат да ферментират.

Прибавете сок от лимон. Наздраве!

Снимка : www.detstvoto.net/

One Comment

  1. Това смята блогърът Марк от MarcandAngel. Той предлага 8 начина да освободим ума си и да насочим живота си в желана посока.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button