Home / За нея / Как да отслабнем с цветотерапия – част I

Как да отслабнем с цветотерапия – част I

По данните на Световната организация BHIA, цветовете влияят на множество от аспектите в живота ни, в това число на настроението, на нашето здраве и метаболизма на организма. От научна гледна точка, определените оттенъци въздействат на хипофизата, която е отговорна за изграждането на голяма част от процесите в тялото ни.

От силата на неговата активност зависи обмяната на веществата, тоест и на нашето тегло. Новите данните сочат, че за да отслабнем с пълна сила можем да използваме и цветотерапията, което може би Ви звучи странно на пръв поглед, но сега ще Ви обясним точно, за какво говорим.

Синият цвят потиска апетита

Сините оттенъци влияят много на нашия апетит. На каквато и диета сега да се намирате, можете да се заобиколните с различни предмети в този оттенък. Направете този нюанс част от вашата диета, за да бъдете не само невероятно стройни, но и здрави! Можете например да закупите сини чинии, сини покривки и даже сини картини за кухнята Ви. Така ще си помогнете сами, но без да се налага да измъчвате своя организъм и да вредите на своето здраве.

От друга страна, червените цветове повишават апетита, така че ги премахнете от трапезарията изцяло! По-добре е да ги избягвате, ако сте решили да си възвърнете фигурата след раждане или пък просто да следите за нормалното си тегло. Ако например пердета в дома Ви са в този цвят, тогава е по-добре да ги замените с такива в неутрални, защото тези оттенъци имат свойството да потискат апетита.

Малка хитрина: експертите съветват да смените стандартните си лампи в хладилника на такива в син цвят, а причината вече я изяснихме в началото. Всеки път, отваряйки такъв хладилник, Вие няма да се изкушавате така силно от всичко, което се намира в него.

Ако темата ни Ви е станала интересна, значи сме се справили със задачата да Ви заинтригуваме с един наистина нов и много ефикасен начин да стопите излишните мазнини, но и просто да поддържате вашето здраве. Очаквайте скоро продължение по темата с много съвети и хитрини!

loading...

Напишете вашият коментар тук

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *

*

x

Check Also

книжка за оцветяване

5 здравни причини да си купим книжка за оцветяване

Книжките за оцветяване са новото модно забавление за възрастни. Оказва се, че ...

лечебно гладуване

Ето какво се случва в човешкото тяло, когато гладува

Благодарение на еволюцията тялото е развило способността да съхранява енергия и да ...

лимони и чесън

Доверете се на тези правила за хранене и оздравейте без лекарства

Китайската система за лекуване с хранене разглежда регулирането на хранителния режим като ...