За нея

Може ли да ядем шоколад по време на диета?

Сигурно ще останете учудени, но всъщност намаляването на приемането на шоколад всъщност води до увеличаване на килограмите, а не до отслабване и сваляне на излишните мазнини. Причините за това явление са множество, като днес ще разгледаме тези фактори, а също така и какви са ползите от шоколада за нашето здраве.

И така, консумирайки сладки изделия и основно черен шоколад ние всъщност сваляме килограми. Една от причините за този наистина нелогичен на пръв поглед довод е това, че ако се откажете от любимото си изкушение, Вие ще „нападнете” и то в истинския смисъл на думата, много други далеч по-вредни храни.
Според проведеното изследване между 2100 жени и мъже, 90% от тях са успели да свалят теглото си без да се отказват от този десерт. Така излиза, че ние не само се борим с излишните мазнини, но също така доста умело се грижим за нашето здраве. Освен това, според друго изследване, 60% от хората, които изцяло се отказали от шоколад по време на диета наддават килограми, а не отслабват.

Но с това добрите новини за шокоманиаците не свършват. Учени установили, че хората, които не си отказват в редовното и умерено похапване на различни лакомства се радват на значително по-добро здраве, а също така имат по-голяма продължителност на живота. Ако обаче все пак сте на диета, ние Ви съветваме да заложите на истински черен шоколад.
Причината за това е много простичка, а именно защото той много по-бързо Ви насища в сравнение с другите лакомства и така няма да има риск да прекалите с изкушенията. Освен това, не бива и да забравяме, че можем да консумираме всичко, но стига да е в умерени количества.

Така ние се грижим за нашето здраве и сваляме килограмите, от които искаме да се избавим.
В заключение ще добавим, че ако сега сте на диета, тогава не забравяйте и за активните тренировки. Така ще укрепите вашето здраве, но и много по-бързо ще стигнете до крайната си цел, за да имате идеалната фигура!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button