Home / За нея / Може ли да ядем шоколад по време на диета?

Може ли да ядем шоколад по време на диета?

Сигурно ще останете учудени, но всъщност намаляването на приемането на шоколад всъщност води до увеличаване на килограмите, а не до отслабване и сваляне на излишните мазнини. Причините за това явление са множество, като днес ще разгледаме тези фактори, а също така и какви са ползите от шоколада за нашето здраве.

И така, консумирайки сладки изделия и основно черен шоколад ние всъщност сваляме килограми. Една от причините за този наистина нелогичен на пръв поглед довод е това, че ако се откажете от любимото си изкушение, Вие ще „нападнете” и то в истинския смисъл на думата, много други далеч по-вредни храни.
Според проведеното изследване между 2100 жени и мъже, 90% от тях са успели да свалят теглото си без да се отказват от този десерт. Така излиза, че ние не само се борим с излишните мазнини, но също така доста умело се грижим за нашето здраве. Освен това, според друго изследване, 60% от хората, които изцяло се отказали от шоколад по време на диета наддават килограми, а не отслабват.

Но с това добрите новини за шокоманиаците не свършват. Учени установили, че хората, които не си отказват в редовното и умерено похапване на различни лакомства се радват на значително по-добро здраве, а също така имат по-голяма продължителност на живота. Ако обаче все пак сте на диета, ние Ви съветваме да заложите на истински черен шоколад.
Причината за това е много простичка, а именно защото той много по-бързо Ви насища в сравнение с другите лакомства и така няма да има риск да прекалите с изкушенията. Освен това, не бива и да забравяме, че можем да консумираме всичко, но стига да е в умерени количества.

Така ние се грижим за нашето здраве и сваляме килограмите, от които искаме да се избавим.
В заключение ще добавим, че ако сега сте на диета, тогава не забравяйте и за активните тренировки. Така ще укрепите вашето здраве, но и много по-бързо ще стигнете до крайната си цел, за да имате идеалната фигура!

loading...

Напишете вашият коментар тук

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *

*

x

Check Also

книжка за оцветяване

5 здравни причини да си купим книжка за оцветяване

Книжките за оцветяване са новото модно забавление за възрастни. Оказва се, че ...

лечебно гладуване

Ето какво се случва в човешкото тяло, когато гладува

Благодарение на еволюцията тялото е развило способността да съхранява енергия и да ...

лечебно гладуване

Как се извършва лечебното гладуване?

Принципът на гладуването е прост. Когато приемането на храна бъде временно преустановено, ...