За нея

Пилинг на лицето – кога да си направим?

Повечето от жените нямат идеална кожа на лицето си – пъпки, комедони, розацея, първи бръчки и така нататък. В борбата на много от дамите за перфектен външен вид, те много често прибягват до различни неизпитани методи. В медицината обаче съществува един идеален вариант, с който кожата ви ще засияе, но тук е много важно по кое време на годината се прави тази процедура, която носи името пилинг.

За тази козметична терапия сте чували всички, но едва ли знаете всичко за нея и кога точно трябва да се прави тя. Нека да започнем с това, че видовете пилинг за лице биват два вида – химичен и лазерен. Има и трети вид, тоест под вид на кремове, като най-често те са на основата на 10-12% гликолова киселина. Искаме още от сега да кажем на всички дами, които имат интерес от тази процедура, че при нейното извършване ще изпитвате лека болка, парене и щипане.

Също така, тя не може да се извършва в горещите месеци на годината. Причината за това е, че гликоловата киселина премахва и излющва горният мъртъв слой епидермис и така кожата ви известно време няма да е защитена. Ако обаче сте на възраст 20-25 години и сте се насочили към крем на основата на тази съставка, тогава запомнете, че той се нанася само вечер на кожата и в никакъв случай сутрин, когато излизате на пряка слънчева светлина. Паричната за това е,че така можете да си изгорите вашето лице, тъй като кремовете с висока концентрация на гликолова киселина се използват само и единствено нощем.

Следващото нещо, което ще добавим относно пилинга за лице е това, че непосредствено след извършване на процедурата (в козметичен салон или в домашни условия) трябва да нанасяте всяка сутрин слънцезащитен крем с UV фактор над 50. Целта на тази процедура е да се премахне мъртвия слой кожа и да се стимулира произвеждането на нови клетки в организма ни. Козметичните и домашни пилинги са най-подходящи през есенните и зимни месеци, като в никакъв случай не бива да ги правете в горещите сезони на годината.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button