От изтока

5 тибетски упражнения за здраве и дълголетие

Години наред западния свят се опитва да разкрие тайната на дълголетието на тибетските монаси.

Според легендата тази тайна е скрита далеч в Изтока – в планината Хималаи. Когато се използва правилно и редовно, тайната може да осигури дълголетие и вечна младост.

Тя се предава от поколения на поколения тибетски монаси и представлява серия мистични упражнения, известни като „Петте тибетски ритуала”.

Първото упражнение включва въртене по посока на часовниковата стрелка. Изправете се и разперете ръце. Започнете да се въртите, като увеличавате скоростта. Изпълнявайте упражнението, докато усетите замайване или се изморите. Целта на това упражнение е при въртенето тялото да се освободи от отрицателните емоции.

Второто упражнение доста наподобява коремните преси. Легнете по гръб и започнете на вдигате крака нагоре, като едновременно с това повдигате и глава. Краката трябва да са изпънати.

Вдишвайте при повдигане на краката и издишвайте при спускането им. Основната задача на упражнението е да се стимулира чакрата на слънчевия сплит.

5 тибетски упражнения
5 тибетски упражнения за здраве и дълголетие

Третото упражнение отново е насочено към слънчевия сплит, но стимулира също и сърцето. Застанете на колене с изпъната горна част на тялото. Опрете ръце на задната част на бедрата и наведете главата си напред така, че брадичката ви да докосва гърдите ви.

Извийте гърба си назад във формата на арка. Упражнението се повтаря 21 пъти. Необходимо е да вдишвате при движението назад и да издишвате при движението напред.

Задачата на четвъртото упражнение е да въздейства върху сакралната област на тялото. Седнете на пода с изпънати крака и изпъната горна част на тялото. Наведете главата си напред, докато брадичката ви опре в гърдите.

След това свийте коленете си и се изправете с изпънати ръце. Напрегнете мускулите на тялото си и издърпайте глава назад. Вдишванията трябва да се правят при движението нагоре, а издишванията – при движението надолу.

Петото последно упражнение е най-сложно от всички и повишава общия тонус. Дланите и пръстите на краката ви трябва да бъдат на пода. Ръцете трябва да са изпънати и перпендикулярно на пода, а гърбът – леко извит като арка.

Започнете да повдигате задната част на тялото си, като в същото време изпънете гърба си. Вдишвайте при движение нагоре и издишвайте при движение надолу.

Ежедневното изпълнение на тези прости тибетски упражнения ще ви помогнат да запазите отлично здраве и да се радвате на дълголетие.

http://youtu.be/TJElLrpBetc

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button