Болести и лечение

Как да се справим със зъбобола с народни методи?

Зъбоболът е един от най-страшните проблеми свързани с нашето здраве, който може да ни достигне.

Причината се крие в това, че болката е неописуемо жестока и понякога достига нива, трудни за понасяне дори и от най-коравия и силен човек.

Разбира се, при подобен проблем, най-доброто решение, което може да вземете е да отидете на зъболекар.

Понякога обаче това е невъзможно, било защото болката се е появила в късните часове на ноща, когато стоматологичните кабинети са затворени или пък, защото запазеният за стоматолог час е след ден.

Като първи вариант за облекчаване на болката е намазването на зъба с масло от карамфил.

В случай, че не разполагате с масло, можете да поставите няколко зрънца карамфил в устата си и след като се овлажнят да ги сдъвчете леко, за да се отдели масло.

Решение при зъбобол е и изпиването на отвара от смирна. Една чаена лъжичка се вари половин час в 200 мл. вода. Изплаквайте устата си 5-6 пъти на ден и ще почувствате облекчение.

Как да се справим със зъбобола
Как да се справим със зъбобола с помощта на народната медицина?

Както при много проблеми свързани с човешкото здраве, така и тук компресът действа облекчаващо. За целта използвайте топло и влажно пакетче чай.

Поставете го върху възпаления зъб и ще почувствате облекчение, а отокът със сигурност ще спадне.

В народната медицина е разпространена е рeцептата, според която парче амбалажна хартия се напоява във винен оцет, поръсва се с черен пипер и се притиска към бузата.

Загряването, което ще почувствате ще отвлече вниманието ви от зъбобола.

В никакъв случа обаче не отлагайте посещението при зъболекар. Този съвет важи и за ситуациите, при които болката вече е отшумяла. Това, че зъбоболът е изчезнал не означава, че сте успели да се излекувате.

Запомнете, че колкото повече отлагате сядането на стоматологичния стол, толкова по-сериозно ще стане положението ви.

А като се има предвид, че зъбите са най-здравата част от човешкото тяло, то проблемите с тях говорят за проблем с вашето здраве, който не трябва да търпи отлагане.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button