Home / Хранене / Как да укротите апетита си?

Как да укротите апетита си?

Животът на всеки от нас е наситен с много емоционални преживявания, като по този начин ние трудно се справяме с „ламята” в нас и така всеки път се нахвърляме и омитаме всичко от нашия хладилник. Често след това изпиваме вина, за това че сме изяли толкова много храна и то нездравословна, но как да укротим апетита и да започнем да се храним не само правилно, но също така здравословно?

Ако и вие сте от тези хора, значи е време да осъзната проблема си и да се справите с него завинаги, за да се радвате не само на идеална фигура, но също така на отлично здраве.

Какво трябва да ядем на закуска?
И така, първото нещо, което трябва да знаете е, че закуската е най-важната храна за деня, защото именно тя зарежда тялото ви с енергия за целия ден. Лошото е, че голяма част от хората не го осъзнават и пренебрегват това хранене, като така влияят на своето здраве. Отличната закуска трябва да включва в себе си въглехидрати, белтъчини и мазнини, като така вие ще заситите тялото си и няма да имате огромен апетит през деня. Можете да закусите например със здравословни мюсли и някакъв плод, което е не само полезно за вашето здраве, но и много вкусно.

Какво трябва да ядем на обед?
Най-важната ви задача при всяко хранене е да избирате продукти, които да ви зареждат със сили и енергия. Тук отново трябва да насочите към такива храни, които да са богати на въглехидрати, белтъчини и мазнини, като по този начин ще поддържате нивото си на кръвна захар и ще намалите значително вероятността да се нахвърлите на сладките изкушения още от сутринта. Ако например консумирате само салати, тогава ще е още по-лесно да се изкушите от нездравословната храна, така че не ви съветваме да се храните по този начин.

Какво да ядем вечер?
Като за начало е важно да запомните, че именно на вечеря вашето меню трябва да е най-леко, като това не означава да изядете само една ябълка и да си легнете гладни. По-скоро трябва да избягвате да консумирате храни като боб и т.н., тоест такива продукти, които са тежки и не са препоръчителни за вечеря. Трябва просто да се изясните с едно много важно правило, а именно че всичко ви е позволено, но само ако е в умерени количества. Също така, ако сте наситили организма си с достатъчно въглехидрати, белтъчини и мазнини през деня, тогава вероятността да се изкушите на вечеря и да се нахвърлите на храната като невидели е сведена до нула. Освен това, решавайки да се храните с полезни храни и да се грижите за вашето здраве, помнете че мазнините също са ви приятел, но без да прекалявате. Забравете за олиото и преминете към използването на зехтин, защото той е много по-полезен и не вредите така на вашето здравето Ви.

Не е желателно, но в краен случай може да се поддадете на изкушенията, но само в умерени количества. Така например, ако сте от хората, които просто не могат без сладко, заменете различните изкушения като торти, бонбони т.н. с черен шоколад, тъй като той засища тялото ви много по-бързо и няма да изядете голямо количество от това лакомство.

loading...

Напишете вашият коментар тук

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *

*

x

Check Also

книжка за оцветяване

5 здравни причини да си купим книжка за оцветяване

Книжките за оцветяване са новото модно забавление за възрастни. Оказва се, че ...

стрес

Как консуматорското общество съсипва здравето ви?

Като цяло съвременната работна среда е изключително динамична. Честите промени, новите технологии, ...

Тайландски масаж

Тайландският масаж гарантирано премахва болките в ставите

Определение Тайландският масаж, известен още като Нуад боран в традиционната си лечебна ...