От изтока

Китайски билки – кои са най-известните и как лекуват?

Десетилетия наред Изтокът привлича хората със своите интересни духовни практики, алтернативни методи на лечение и мъдрост.

Западният свят постоянно черпи знания от древните източни практики и ги използва, за да подобри физическото и психическо си здраве.

Напоследък на голямо внимание се радват китайските билки, прилагани за лечение на различни болести и проблеми.

Съвсем заслужено китайските билки представляват отделен клон на алтернативната медицина. Те се използват за подсилване на имунната система, контрол на кръвното налягане, повишаване на сексуалността, лечение на тумори, успокояване на болка, лечение на депресия, зависимости и още много други нарушения на здравето.

Китайските лечители използват наистина огромен брой билки и ревностно пазят тайните на Изтока и начините за лечение. Някои китайски билки обаче са добили огромна популярност по целия свят. Ето само малка част от тях и техните приложения:

Жен-шен

За нуждите на медицината се използва коренът на това растение. То е известно със своите лечебни и подмладяващи свойства. Жен-шенът обикновено се използва за възстановяване на енергията и отстраняване на натрупана преумора и стрес.

Здраве и дълголетие с китайски билки
Здраве от Изтока с китайски билки

Освен това, тази билка стимулира жлезите, които синтезират половите хормони и подпомага елиминирането на вредните вещества от тялото. Жен-шенът има горчиво-сладък вкус.

Гъби Рейши

Лечебните гъби Рейши са тайната на Изтока за безсмъртието и вечната младост. Черните и червените гъби Рейши са богати на ненаситени мастни киселини, витамини, минерали и други полезни вещества, които подсилват имунната система, тонизират тялото, подобряват функцията на белите кръвни клетки и подпомагат действието на антиоксидантите. Гъбите имат успокояващи действие и помагат при безсъние.

Ликорис

Известна още като женско биле, тази китайска билка се цени заради обезболяващите си свойства, способността си да прочиства организма и да повишава тонуса. Ликорис често се използва при възпаления на дихателните пътища и при стомашни проблеми. В състава й влизат редица аминокиселини и флавоноиди, витамин C и захари. Билката се използва и като естествен подсладител.

Гинко билоба

Гинко вероятно е най-старата билка на Изтока, използвана като лекарство. Дървото гинко билоба е единствено по рода си и в природата няма други негови сродници.

Растението съдържа 198 полезни вещества, което го превръща в едно от най-мощните природни лечебни средства. Гинко билоба се използва при сърдечни и белодробни проблеми, за лечение на кашлица, астма и хронични алергични възпаления.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button