Знаете ли че

5 здравни причини да си купим книжка за оцветяване

Книжките за оцветяване са новото модно забавление за възрастни.
Оказва се, че този приятен начин за прекарване на времето има терапевтичен ефект при психическо напрежение.

Освобождава съзнанието от негативните мисли

Оцветяването в книжки представлява очарователна арт-терапия. Артистичните занимания във всичките си форми ни помагат да се чувстваме добре, а оцветяването е по възможностите на всеки.

Няма нужда се преминава през обучение, нито да се търси съвършенство и одобрение. За сметка на това оцветяването изисква концентрация, което позволява на духа да бъде освободен от паразитни мисли и натрапчиви тревоги.

Прогонва напрежението, натрупано през деня

Когато човек рисува, той се оттегля от заобикалящия го свят. Ритъмът на сърцето се успокоява, мозъкът се възстановява след трескавата дейност през деня. Преставаме да се занимаваме със себе си и с тревогите си.

Развива креативността

книжка за оцветяване
книжка за оцветяване
Изкуството е начин да изразим своята неповторимост. Създаването на творба повишава вярата в себе си, неутрализира съмненията и разчиства пътя към щастието.

Оцветяването, подобно на пеенето например, ни позволява да изразим емоциите си, да се освободим от страховете, които ни пречат да вървим напред.

Може да се прави заедно с децата

Моментите, в които вършим нещо заедно с децата си, не са толкова чести, колкото ни се иска, защото служебните задължения и грижата за дома поглъщат по-голямата част от времето ни.

Оцветяването позволява да посветим малко минути на едно общо забавление. Децата са доволни, когато се чувстват компетентни в нещо, а тук случаят е именно такъв.

Лесно се пренася навсякъде

Няма нужда нито от ателие, нито от специална маса, нито пък от пълна тишина наоколо. Където и да сте, каквото и да става, малката книжка за оцветяване може да е винаги с вас.

Книжки за оцветяване за възрастни вече все по-забележимо се появяват по книжарниците и предлагат голямо разнообразие от теми: мода, графити, архитектура, природа и т.н. Различни модели могат да се намерят и в интернет.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button