Знаете ли че

Пълна ли е луната – намали храната

Може ли звездните да ни помагат или да ни пречат да бъдем по-красиви? Да, отговарят специалистите в областта на модата и козметиката и напоследък все по-често търсят за консултация астролозите.

Защото през определени периоди някои козметични средства не могат да въздействат върху кожата. Астролозите обясняват това с редица закономерности: аспектите на планетите, фазите на Луната и нейното движение по зодиака.

Всяка жена е единствена и неповторима. Тя трябва да осъзнае това и може да се грижи за хубавия си външен вид, без да пръска много пари за скъпа козметика и фитнес центрове.

Достатъчно е да знаят основните положения в „астрологията на красотата“. Кои са те?

Особено влияние върху възприемчивостта на кожата към отделни растения и средства оказват фазите на Луната и транзитът й по зодиака. Например най-добре е да се заемете с процедурите за подмладяването на лицето и тялото, когато Луната нараства – в първата и втората четвърт на лунния цикъл.

Защото тогава кожният обмен е особено активен: овлажнявайте лицето с кремове, слагайте му маски и подхранващи нощни кремове, правете масажи за засилване на кръвообращението.

И запомнете: първата полови на на лунния цикъл е най-подходящото време за започване на лечение с нови козметични средства.

Пълнолуние
Пълна ли е луната – намали храната

Пълнолунието – това е период на изостряне на емоциите, прилив на енергия и повишена физическа активност. Тогава някои от нас са твърде чувствителни. Например родените под нака на Телеца и Скорпиона трябва да редуват работа и почивка.

За представителите на зодия Близнаци и Стрец това е време за творчески изяви, защото от тях зависят ведрото им настроение и… добрият им външен вид.

Родените под знака на Рака и на Рибите ще бъдат във форма, ако изберат по-лесносмилаеми храни. А Девите – да обърнат особено внимание на шията си.

Лъвовете не бива да се претоварват и трябва да загърбят светските си ангажименти; кожата на лицето ще бъде мека и гладка, ако използват почистващи кремове и маски.

Предразположените към напълняване представители на зодия Везни могат да изпробват някаква диета, за да свалят някой и друг килограм. Астролозите предупреждават: около пълнолуние не бива да се подлагате на операции и процедури, които са свързани със загуба на кръв и нарушаване целостта на тъканите.

През този период забравете за лютивите и силни подправки. Не експериментирайте с нови козметични средства. Погрижете се за косата си – растежът ще се засили, ако я подстрижете и я намажете с подхранваща маска.

Ако искате много да отслабнете, сега е времето на разтоварващия хранителен режим. Препоръчва се в денонощието, в което има пълнолуние, да не се приемат никакви храни  – може да се пие САМО вода.

Астролозите твърдят, че при последната фаза на Луната най-ефикасни ще бъдат процедурите, свързани с почистването на кожата. Периодът е подходящ за премахване на лунички и пигментни петна, както и за епилация.

Препоръчват се различни естетични операции на носа, ушите, брадичката, гушата, корекции на бюста. Не подстригвайте косата си. Но в дните до настъпването на новолунието може да ви поставят протези, да ви имплантират зъби, а също да проведете билколечение.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button