Знаете ли че

Кои кристали какво лекуват?

Кристалът представлява минерал, който е почти прозрачен и безцветен или леко оцветен.

Практикуващите лечение е кристали вярват, че кристалите, особено кварцовите кристали, като например аметист или чист кварц, съдържат енергия, която подпомага излекуването както на тялото, така и на ума.

Те смятат, че кристалът може да бъде „зареден“ с тази лечебна енергия, също като батерията за джобно фенерче.

След това зареденият кристал може да се използва да променя енергийните модели в човека, подложен на лечение.

Някои хора, практикуващи лечение е кристали, казват също, че и други камъни, оформени като връх на стрела, могат да бъдат използвани за диагностициране на болести.

Произход
Коренните жители на Америка, инуитите в северните части на Канада, както и местните култури в много райони на света от незапомнени времена вярват в лечебните свойства на полускъпоценните и скъпоценните камъни.

Техните убеждения допълнително са развити и широко популяризирани в края на XX век.

Ползи

Кристалите се използват за подпомагане на лечението на широк спектър психически и физически заболявания.

Кристалите могат да се използват и за неутрализиране на вредните влияния в околната среда, като електромагнитното лъчение, добавките в храните и замърсените въздух и вода.

Смята се, че аметистът помага при акне, атакамитът при венерически болести, ахатът при язви, а лапис лазули — при симптоми на инсулт.

Лечение с кристали
Какво лекуват кристалите

Мнозина вярват, че те намаляват вредния ефект на кофеина, тютюна и алкохола. В допълнение, някои от практикуващите лечение с кристали ги използват преди и след хирургични операции, за да намалят травмата.

Описание
Макар ефективността му да е спорна, лечението с кристали по принцип е безвредно и евтино. Кристалите се използват по много начини. Смята се, че резултатите са най-добри, когато и пациентът, и лечителят държат кристали.

Лечителят може да държи камък в едната ръка, а с другата да докосва онази част от тялото, която се нуждае от лечение. Освеен това кристалите могат да се носят и на синджирче — вярва се, че това е особено ефикасно при проблеми с тимуса (thymus – имуноактивната жлеза с два дяла в долната част на шията зад гръдната кост).

Подходящият кристал се избира, твърдят някои лечители, като се вземат различни кристали и се опредени кои от тях са в хармония с честотите на тялото на пациента.

Това се чувства като затопляне или леко изтръпване. Някои лечители работят само с кристали, докато други ги комбинират с въздействие върху аурата или чакрите.

Подготовка
Използват се много техники за подготовка на кристалите преди започване на лечението. При една от тях се използва заклинание, за да се отстрани отрицателната енергия от камъка.

Друг метод е прочистването, за което се твърди, че запазва съществуващото енергийно ниво на кристала, но превръща отрицателната енергия в положителна. Това може да се постигне, като се сложи камъкът за 24 часа в суха сол или се потопи в солен разтвор.

Освен това кристалите могат да се зареждат като батерия, като се поставят до течаща вода, до магнит, на слънчева или на лунна светлина, до пирамиди, огън, лазерна светлина или до живи животни, птици, риби или растения.

Някои лечители се опитват да зареждат камъните, като ги поставят в близост до жена, която ражда, или до човек, който умира.

Случвало се е кристалите да бъдат обвивани в плацентата на новороденото, а след седем години да бъдат давани на детето.

Високоценени за лечебните им свойства са и скъпоценните камъни, които са били в близост до части от метеорити, земетресения, вулкани или дървета, поразени от светкавици.

Някои лечители вярват, че целебните кристали могат да бъдат програмирани с човешки мисли. Това може да се направи, като се постави кристалът на челото, а после да се визуализира желаният резултат.

Предпазни мерки
На лечението с кристали се гледа като на допълнение към останалите терапии. То не трябва да се използва самостоятелно в случаи на тежки заболявания.

Научни изследвания и одобрение
Лекарите не вярват в лечението е кристали, като приписват евентуалните ползи на ефекта на плацебото.

Техният скептицизъм произтича от липсата на доказателства за лечебните свойства на кристалите и от разликите в мненията на лечителите за същността на самото лечение. Няма доказани странични ефекти от лечението.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button