Билки

Какъв чай да пием за отслабване и пречистване на организма?

По българските земи растат различни билки

Ние не сме народ, за който не може да се каже, че употребява много чай.

У нас няма такава традиция и обикновено пием повече кафе, отколкото тази тонизираща напитка, и макар че в последните години любителите на чая стават все повече и повече, той все още не може да се „пребори” с кафето.

Когато стане дума обаче за нашето здраве, профилактиката и лечението на различни заболявания ние прибягваме до билки, от които приготвяме билкови чайове и отвари, които знаем от нашите баби и дядовци.

В народната ни медицина билковия чай и билковите отвари се използват за профилактика и лечение на доста заболявания. Страната ни е богата на билки, които могат да ни помогнат да сме в добро здраве и които притежават различни лечебни свойства за профилактика и лечение на различни заболявания.

Например, при простудни заболявания се използва мащерка, мента, риган и цветове от иглика, от които се приготвя билков чай, а при кашлица, народната ни медицина препоръчва да запарим чай от билките – черен бъз, цвят от лопен и корени от иглика.

какъв чай
Какъв чай да изберем?

Лайката има противовъзпалително, антисептично и успокояващо действие.

Билките, на които се доверяваме, следвайки бабините рецепти, не само че ни помагат да сме здрави и да се предпазваме от заболявания, но се използват много успешно и ако искаме да редуцираме малко теглото си.

Една от най-популярните билки, които се използват за отслабване е гръмотрън.

Чаят от гръмотрън може да се комбинира с мащерка, бъз, мента или кантарион и има доказано отслабващо действие.

Зеленият чай се препоръчва, ако искаме да отслабнем или да прочистим организма си от вредни токсини.

Билките са полезни, натурални продукти, а България е богата на разнообразни видове, които могат да ни помогнат да се чувстваме в добро здраве.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button