Хранене

Ленено масло – какво лекува златната течност?

Лененото масло помага при депресия и не само

Лененото масло е познато на човека от дълбока древност и се използва от хората за лечение на различни болести. Растението често достига височина около 3 фута или 30 сантиметра.

Най-често то ражда сини плодове, но понякога се случва те да са с червен цвят. То дава своя плод във вид на капсула, като в нея се съдържат самите семена, от които се прави това масло.

Растението днес се отглежда основно в някои части на Съединени американски щати и в почти цяла Канада.

Причината, че то не се отглежда навсякъде по света е в това, че то се нуждае от специална почва, на която да вирее и да дава своя плод.

За какво се е използвало лененото масло в миналото?

Това е едно от растенията, които безспорно са имали ключова роля в много области на живота и дори в икономиката, тъй като в миналото от тях са се шиели дрехи.

Освен това, то е било използвано при болки в стомаха, а също така при кашлица. Днес се смята, че родината на това растение е Месопотамия.

За какво се е използвало лененото масло днес?

Основната употреба на лененото масло днес е във вид на хранителна добавка. Използва се за укрепване на нашата имунна система и здраве.

Лененото масло е много наситено с полезните омега-3 мастни киселини. Съдържа още цинк, калий, фибри, протеини и множество други съставки.

В 21 век то често се използва като природен заместител на полезното рибено масло. Основното предимство, което има пред него, е, че ароматът му е приятен, а не силен и натрапващ се.

Можем да добави и че лененото масло е много полезно за тези от вас, които страдат от доста високо кръвно, защото то спомага да се предотврати полепването на вредната плака по стените на вашите кръвоносни съдове.

Сърдечните проблеми, депресията или рака са само част от заболяванията, с които ще можете да се справите с помощта на редовното приемане на ленено масло.

Освен това, то често се използва в кулинарията, а именно за подправяне на различни салати или дори като заместител на олиото, тъй като е много по-полезно за вашето здраве.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button