Знаете ли че

Няколко страхотни комбинации на храни за здраве

Добрата храна е удоволствие за сетивата.

Няма някой, който да не обича вкусната и приготвена с майсторлък храна, но знаете ли че има някой комбинации от храни, които са не само вкусни, но и много полезни за вашето здраве?

Ще ви представим някой може би не толкова популярни в нашата кухня комбинации от храни, които ще ви помогнат, освен да се насладите на вкусовите им качества да се почувствате по-здрави, млади и красиви.

1. Броколи и домати – Тази на пръв поглед малко странна комбинация може да ви предпази от някой ракови заболявания като рак на простатата.

Хапвайте си домати и броколи за здраве и сила.

2. Зелен чай и лимон – Пийте редовно зелен чай с лимон и ще имате по – здраво сърце.

В зеления чай се съдържат т. нар, катехини, което го превръща в много добър антиоксидант, който може да намали риска от инфаркт.

 зелен чай и лимон
Здраво сърце със зелен чай и лимон

Добавения в него лимон пък не само ще ви достави необходимото количество витамин С, но и ще помогне на катехините, които се съдържат в зеления чай по – лесно да се усвоят от организма ви.

3. Зелена салата и авокадо – ако прибавите авокадо към зелената си салата и това ще увеличи усвояването на каротеноидите, съдържащи се в зелената салата, спанака и морковите.

Каротеноидите са естествени антиоксиданти, които предпазват кожата от вредните свободни радикали.

4. Трици и кисело мляко – ако имате проблеми с храносмилането, комбинирайте кисело мляко и трици или фибри и ги хапвайте на закуска.

В млякото се съдържат много полезни за организма бактерии (пробиотици), които улесняват работата на храносмилателната система.

Ако комбинирате кисело мляко и пшенични трици или фибри, не само няма да имате проблем със стомаха си, но и ще подобрите работата на дебелото черво.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button