Знаете ли че

Това е първото нещо, което трябва да направите рано сутрин

Можете да си изградите този полезен навик

През цялото си съществуване хората винаги са търсили варианти за укрепване на своето здраве и лекуване на болестите.

В древността са използвали билки и шамански заклинания, а днес разчитат на продуктите на фармацевтичните компании.

И въпреки, че през 21 век  медицината е достигнала високи постижения, все още има хора, които продължават да търсят лекове от природата.

Наред с разпространената от хилядолетия употреба на билки, съществуват и други изпитани методи, които спомагат за цялостното укрепване на организма и неговото прочистване от натрупаните вредни вещества.

Сред по-малко разпространените и познати на мнозинството методи е пиенето на чаша топла вода сутрин.

Силно разпространено е мнението, че този малък, но изпитан трик спомага изключително много за прочистването на токсините от тялото и укрепва нашето здраве.

Някои експерти са на мнение, че изпиването на чаша топла вода сутрин подсилва имунната система и дава необходимата енергия, за която мнозина разчитат на кафето.

Чашата топла вода рано сутрин влияе положително дори при различни симптоми на настинка.

Има облекчаващо действие при кашлица или хрема, както и при възпаления в устната кухина. Разпространено е и мнението, че лекува болки в стомаха, хроничен запек и подмладява кожата.

Среща се още и тезата, че този толкова елементарен на пръв поглед трик предпазва от сърдечно-съдови заболявания и намалява холестерола.

Някои дори са мнение, че спомага за свалянето на излишните килограми. Възможно е да се приема с няколко капки прясно изцеден лимонов сок или лъжица мед.

В съчетание с лимон действието се засилва и резултатът е още по-добър.

Лимонът е силен алкализиращ плод с много предимства за организма.

Той съдържат редица полезни вещества за човешкия организъм. Някои от тях са: витамините C, B1, B2, B5, B6, както и магнезий, фосфор, желязо, натрий, калий, калций.

Най-подходящото време за изпиване на топла вода с малко лимонов сок е 30-60 мин. след събуждане. Задължително се изпива преди закуската на гладен стомах.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button