Home / Знаете ли че / Първото нещо, което трябва да направите рано сутрин

Първото нещо, което трябва да направите рано сутрин

През цялото си съществуване хората винаги са търсили варианти за укрепване на своето здраве и лекуване на болестите. В древността са използвали билки и шамански заклинания, а днес разчитат на продуктите на фармацевтичните компании.

И въпреки, че през 21 век  медицината е достигнала високи постижения, все още има хора, които продължават да търсят лекове от природата.

Наред с разпространената от хилядолетия употреба на билки, съществуват и други изпитани методи, които спомагат за цялостното укрепване на организма и неговото прочистване от натрупаните вредни вещества.

Сред по-малко разпространените и познати на мнозинството методи е пиенето на чаша топла вода сутрин.

Силно разпространено е мнението, че този малък, но изпитан трик спомага изключително много за прочистването на токсините от тялото и укрепва нашето здраве.

Премахнете токсините с вода

Премахнете токсините в организма си с обикновена вода

Някои експерти са на мнение, че изпиването на чаша топла вода сутрин подсилва имунната система и дава необходимата енергия, за която мнозина разчитат на кафето.

Безспорно има облекчаващо действие при кашлица или хрема, както и при възпаления в устната кухина. Разпространено е и мнението, че лекува болки в стомаха, хроничен запек и подмладява кожата.

Среща се още и тезата, че този толкова елементарен на пръв поглед трик предпазва от сърдечно-съдови заболявания и намалява холестерола.

Някои дори са мнение, че спомага за свалянето на излишните килограми. Възможно е да се приема с няколко капки прясно изцеден лимонов сок или лъжица мед.

В съчетание с лимон със сигурност се постига огромно благоприятно влияние върху организма, тъй като лимоните съдържат редица полезни за човешкото тяло вещества – витамините C, B1, B2, B5, B6, както и магнезий, фосфор, желязо, натрий, калий, калций.

Няма напълно единодушно мнение за точното време на прием. В най-общия случай е прието, че за да има благотворно влияние върху вашето здраве, изпиването на чаша топла вода трябва да стане между половин и един час преди ядене.

loading...

Напишете вашият коментар тук

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *

*

x

Check Also

Тайландски масаж

Тайландският масаж гарантирано премахва болките в ставите

Определение Тайландският масаж, известен още като Нуад боран в традиционната си лечебна ...

Акупресура - терапия на жена

Какви са ползите за здравето от акупресурата?

Акупресурата е форма на терапия чрез докосване, която използва принципите на акупунктурата ...

Постигнете отлично здраве с Ци Гун

Терапевтични упражнения, които всеки трябва да знае – част III

Терапевтичните упражнения, или системата Чи Гун (Ци Гун), е древна китайска разновидност ...