Home / Знаете ли че / 5 любопитни факта за здравето

5 любопитни факта за здравето

Човешкото здраве е занимавало учените от дълбока древност и със сигурност има стотици хиляди страници текстове, посветени на темата. Но ето няколко любопитни факта, свързани с нашето здраве и факторите, които му влияят.

Знаете ли, че ходенето пеш е едно от най-добрите физически упражнения. Ако нямате възможност да спортувате активно поне веднъж седмично, то ходете пеш. Ходенето, заедно с карането на колело и плуването, са дейности, които създават добър физически тонус и поддържат тялото ни здраво и във форма. Пет минути извървяни пеш удължават живота ни с още минута и половина.

Психическата нагласа е важна част от поддържането на здравето ни. Ако се чувствате уморени след работа, не мислете, че имате твърде малко време за почивка. Тези отрицателни мисли само ще Ви накарат да се чувствате още по-стресирани и демотивирани. Вместо това прогонете негативните мисли и мислете как на утрешния ден ще се чувствате като нови. Самооплакванията допълнително Ви натоварват и водят до психическа умора, влияеща на вашето здраве.

Средата, която ни заобикаля, е важна предпоставка за добро здраве. Чистият въздух, слънцето,хубавата природа и приятната компания прогонват отрицателната енергия от тялото.

Знаете ли, че ограничаването на храната с цел отслабване няма да ни направи по-слаби. Храненето с разнообразна храна, включваща всички необходими минерали и вещества в съчетание с физическа активност ще поддържа в добро здраве. Спазването на диети, изключващи определени видове храни, може да доведе до системен глад, а той от своя страна до отслабване на имунната система и податливост на вирусни инфекции.

Знаете ли, че сънят е важен за човешкото здраве, но повече сън не означава по-здрави. Противно на схващанията, количеството сън, необходимо на юношите, е като това на възрастните. Само малките деца имат нужда от повече сън. По време на сън тялото си почива, а умът се реорганизира. Повечето часове сън дневно водят до риск от сърдечно-съдови проблеми,също както и безсънието може да има фатален край.

loading...

Напишете вашият коментар тук

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *

*

x

Check Also

лечебно гладуване

Как се извършва лечебното гладуване?

Принципът на гладуването е прост. Когато приемането на храна бъде временно преустановено, ...

Тайландски масаж

Тайландският масаж гарантирано премахва болките в ставите

Определение Тайландският масаж, известен още като Нуад боран в традиционната си лечебна ...

Акупресура - терапия на жена

Какви са ползите за здравето от акупресурата?

Акупресурата е форма на терапия чрез докосване, която използва принципите на акупунктурата ...