Home / Лечебна гимнастика / Лечение с лечебна гимнастика – защо не?

Лечение с лечебна гимнастика – защо не?

В продължение на стотици години учените са създали лекарства срещу почти всяка позната им болест. И макар технологиите да са достатъчно напреднали, то лечебната гимнастика е един чудесен начин за справяне с различни физически и психически проблеми. Няма по-добър начин за разтоварване и успокояване на тялото и душата от упражненията, доказали се през годините.

Съществуват различни вариации на лечебната гимнастика – ЧИ ГУН, тибетската ЖИМ ЛАМ , йога, пилатес и други. Доказаният ефект от различни упражнения върху здравето води до все по-широката популярност на употребрата на физически упражнения за подобряване на нашето здраве.

Кинезитерапията и кинезиологията са дялове от класическата медицина, занимаващи се именно с практикуването на различни упражнения с оздравителна цел. Най-често лечебната гимнастика се препоръчва при проблеми в опорно-двигателния апарат, схващания, гръбначни изкривявания и много други проблеми, причинени от заседнал начин на работа и обездвижване.
Практикуването може да става не само в кабинета по кинезитерапия или пък в студиото за лечебна гимнастика, но дори вкъщи. Желателно е да се консултираме със специалист, за да може практикуваното максимално да отговаря на нашите нужди и да извлечем максимума от него.
Силно препоръчителна е употребата на лечебната гимнастика при гръбначно изкривяване в детска възраст, така наречената сколиозна болест. Това е една на пръв поглед незначителна болест, често подценявана, но достатъчно сериозна и ако не й се обърне внимание на време, водеща до тежки усложнения в зряла възраст. И единствен ефикасен, но безвреден начин за справяне със сколиозата, се оказва лечебната гимнастика. Няколко упражнения на ден водят до облекчение и на болката от артрит, шипове и ревматизъм при най-възрастните.
Но освен за възрастни и деца, лечебната гимнастика помага и за всички видове схващания и обездвижвания, причинени от ежедневната ни работа. Само за няколко минути на ден можем да си помогнем, за да бъдем по-дълго време здрави и изпълнени с енергия и положителни емоции.
loading...

Напишете вашият коментар тук

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *

*

x

Check Also

книжка за оцветяване

5 здравни причини да си купим книжка за оцветяване

Книжките за оцветяване са новото модно забавление за възрастни. Оказва се, че ...

стрес

Как консуматорското общество съсипва здравето ви?

Като цяло съвременната работна среда е изключително динамична. Честите промени, новите технологии, ...

Тайландски масаж

Тайландският масаж гарантирано премахва болките в ставите

Определение Тайландският масаж, известен още като Нуад боран в традиционната си лечебна ...